ALLES WAT JIJ WIL WETEN OVER
OPTIMUM COLLAGEEN

Optimum Collageen is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die een het beste op het gebied van collageenondersteuning zoeken.. Dit supplement bevat een combinatie van verschillende soorten collageen en andere nutriënten die zijn uitgezocht om de beste ondersteuning van huid, haar, gewrichten en botten te bieden.

Het product is bedoeld voor volwassenen die hun inname van kwalitatieve eiwitten en essentiële voedingsstoffen willen verhogen. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die op zoek zijn naar verbetering van hun huid, haar, nagels en gewrichten, aangezien collageen bekend staat om zijn ondersteunende eigenschappen in deze gebieden.

Daarnaast kan Optimum Collageen aantrekkelijk zijn voor sporters en fitnessenthousiastelingen die hun herstel na trainingen willen bevorderen, evenals voor mensen die op zoek zijn naar een supplement dat kan bijdragen aan hun algehele welzijn en gezondheid. Zeker in de context van een koolhydraatarme / ketogene eetwijze, maar ook daarbuiten!

Optimum Collageen onderscheidt zich van andere ketogene supplementen op de markt door zijn unieke samenstelling en de specifieke keuze van ingrediënten:

 1. Diversiteit in Collageenbronnen: Optimum Collageen bevat een mix van verschillende soorten collageen: rundercollageenpeptiden, viscollageenpeptiden, eierschaalmembraancollageen en runderkraakbeencollageen. Deze combinatie is vrij uniek en zorgt voor een breed spectrum aan collageen, wat verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden.
 2. Specifieke Collageenpeptiden: Het gebruik van PEPTAN® collageenpeptiden, bekend om hun hoge kwaliteit en biobeschikbaarheid, draagt bij aan de effectiviteit van het product. Deze specifieke vorm van collageen wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen, wat kan resulteren in betere resultaten.
 3. Toevoeging van Nutriënten: Naast collageen bevat Optimum Collageen ook liposomale Vitamine C, mangaan en biotine. Deze toevoegingen zijn bedoeld om de collageensynthese te ondersteunen en bieden extra gezondheidsvoordelen, zoals ondersteuning van het immuunsysteem en verbetering van de huidgezondheid.
 4. Wetenschappelijk Onderbouwde Formulering: De formule van Optimum Collageen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat de voordelen van de afzonderlijke ingrediënten onderstreept, wat jou als klant een onderbouwde keuze biedt als je op zoek bent naar een evidence-based product.

De hoofdingrediënten van ‘Optimum Keto’ en hun potentiële voordelen zijn als volgt:

 1. Rundercollageenpeptiden PEPTAN® B (7562 mg): Dit is een type collageen verkregen uit runderbronnen. Collageenpeptiden kunnen helpen bij het verbeteren van de huidgezondheid, het versterken van haar en nagels, en het ondersteunen van gewrichtsgezondheid. Rundercollageen is ook rijk aan aminozuren, die essentieel zijn voor de opbouw en het herstel van lichaamsweefsels.
 2. Viscollageenpeptiden PEPTAN® F (2000 mg): Viscollageen staat bekend om zijn hoge biobeschikbaarheid en kan bijdragen aan de gezondheid van huid, haar en nagels. Het is ook nuttig voor de gezondheid van gewrichten en botten.
 3. Eierschaalmembraancollageen OVOMET® (300 mg): Dit is een natuurlijke bron van collageen en andere essentiële voedingsstoffen zoals glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur. Deze combinatie kan helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsfunctie en het verminderen van gewrichtspijn.
 4. Runderkraakbeencollageen PEPTAN® IIm B (40 mg): Dit type collageen is specifiek gericht op de ondersteuning van gewrichtsgezondheid. Het kan helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsmobiliteit.
 5. Liposomale Vitamine C (40 mg, 50% van RI): Vitamine C is essentieel voor de synthese van collageen in het lichaam. De liposomale vorm zorgt voor een betere opname en effectiviteit. Vitamine C ondersteunt ook het immuunsysteem en beschermt tegen oxidatieve stress.
 6. Mangaan (bisglycinaat, 5 mg, 250% van RI): Mangaan is een belangrijk mineraal dat een rol speelt bij de vorming van bindweefsel, botten en bloedstollingsfactoren. Het is ook betrokken bij de stofwisseling van vetten en koolhydraten.
 7. Biotine (vitamine B8, 0,15 mg, 300% van RI): Biotine draagt bij aan het behoud van gezond haar, huid en slijmvliezen. Het speelt ook een rol in het metabolisme van vetten en koolhydraten, wat nuttig kan zijn in een ketogeen dieet.

Deze combinatie van ingrediënten in Optimum Collageen is ontworpen om de algehele gezondheid te ondersteunen. Het ondersteunt niet alleen de gezondheid van huid, haar, nagels en gewrichten, maar biedt ook ondersteuning voor de algehele lichamelijke functies, wat cruciaal is in een dieet dat bepaalde voedingsstoffen kan beperken.

Optimum Keto’ bevat verschillende soorten collageen om een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen te bieden. Elk type collageen heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen, wat bijdraagt aan de algehele effectiviteit van het supplement. Hier zijn de redenen voor het opnemen van verschillende soorten collageen in ‘Optimum Keto’:

 1. Verscheidenheid in Aminozuurprofielen: Verschillende soorten collageen hebben verschillende aminozuurprofielen. Door een mix van collageensoorten aan te bieden, verzekert ‘Optimum Keto’ dat gebruikers een breder scala aan aminozuren binnenkrijgen, wat kan bijdragen aan diverse gezondheidsaspecten zoals spierherstel, huidelasticiteit, en gewrichtsgezondheid.
 2. Specifieke Gezondheidsvoordelen:
  • Rundercollageen (PEPTAN® B) is vooral rijk aan type I en III collageen, welke essentieel zijn voor huid, haar, nagels en botten.
  • Viscollageen (PEPTAN® F) wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen en is met name effectief voor huidhydratatie en elasticiteit.
  • Eierschaalmembraancollageen (OVOMET®) bevat niet alleen collageen, maar ook andere verbindingen zoals glucosamine en chondroïtine, wat de gezondheid van de gewrichten ten goede komt.
  • Runderkraakbeencollageen (PEPTAN® IIm B) richt zich specifiek op de ondersteuning van gewrichten en kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van mobiliteit.
 3. Ondersteuning van Verschillende Lichaamsfuncties: Door verschillende soorten collageen te combineren, ondersteunt ‘Optimum Keto’ een reeks lichaamsfuncties. Het kan helpen bij het versterken van de integriteit van het bindweefsel in het hele lichaam, waaronder huid, spieren, gewrichten, botten en bloedvaten.
 4. Synergetische Werking: De combinatie van verschillende soorten collageen kan leiden tot een synergetisch effect, waarbij de gezamenlijke werking van deze collageensoorten meer voordelen kan bieden dan elk type afzonderlijk.

Kortom, de opname van verschillende soorten collageen in Optimum Collageen is een strategische keuze om een uitgebreid scala aan gezondheidsvoordelen te bieden, afgestemd op de behoeften van mensen die een ketogeen dieet volgen en/of een algehele verbetering van welzijn nastreven.

Het voordeel van van liposomale vitamine C ten opzichte van normale vitamine C ligt in de verbeterde opname en effectiviteit van deze vorm van vitamine C. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

 1. Verbeterde Biobeschikbaarheid: Liposomale vitamine C wordt omhuld door liposomen, die kleine vetachtige deeltjes zijn. Deze liposomen helpen de vitamine C te beschermen tegen afbraak in het spijsverteringsstelsel en vergroten de opname in de bloedbaan. Dit betekent dat een groter deel van de ingenomen vitamine C daadwerkelijk door het lichaam wordt gebruikt.
 2. Efficiëntere Opname: Omdat liposomen de vitamine C kunnen helpen door de darmwand te transporteren en in de cellen te brengen, wordt de vitamine C efficiënter opgenomen dan niet-liposomale vormen. Dit is vooral voordelig voor mensen die hun vitamine C-inname willen maximaliseren.
 3. Ondersteuning van Collageensynthese: Vitamine C speelt een cruciale rol in de synthese van collageen. Door de opname van liposomale vitamine C kan Optimum Collageen effectiever bijdragen aan de gezondheid van huid, haar, nagels en gewrichten, aangezien het helpt bij de vorming van collageen in het lichaam.
 4. Antioxidantbescherming: Vitamine C is een krachtige antioxidant. Het beschermt lichaamscellen tegen schade door vrije radicalen, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid en het welzijn.
 5. Ondersteuning van het Immunsysteem: Vitamine C is bekend om zijn weerstand ondersteunende eigenschappen. De opname van liposomale vitamine C in Optimum Collageen kan bijdragen aan een sterker immuunsysteem, wat vooral voordelig is voor mensen die een ketogeen dieet volgen.

Mangaan speelt een belangrijke rol in Optimum Collageen door verschillende gezondheidsvoordelen te bieden die de effectiviteit van het supplement verhogen, vooral in de context van een ketogeen dieet.

Hier zijn enkele manieren waarop mangaan bijdraagt:

 1. Ondersteuning van Botgezondheid en -ontwikkeling: Mangaan is essentieel voor de gezondheid en ontwikkeling van botten. Het werkt samen met andere mineralen zoals calcium en vitamine D om de botdichtheid te versterken, wat belangrijk kan zijn voor mensen die een ketogeen dieet volgen, omdat dit dieet soms beperkt is in bepaalde mineralen.
 2. Collageensynthese: Mangaan speelt een cruciale rol in de vorming van collageen, een belangrijk structureel eiwit in het lichaam. Collageen is essentieel voor de gezondheid van huid, botten, en bindweefsel. Door de collageensynthese te ondersteunen, draagt mangaan bij aan de algemene effectiviteit van de collageenpeptiden in Optimum Collageen.
 3. Antioxidantwerking: Mangaan werkt als een co-factor voor een aantal enzymen, waaronder superoxide dismutase (SOD), een krachtig antioxidantenzym dat cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen. Oxidatie is een belangrijker aanjager van celveroudering, dus stoffen als mangaan zijn van grote waarde om dit tegen te gaan.
 4. Metabolisme en Energieproductie: Mangaan speelt een rol in het metabolisme van koolhydraten en eiwitten. Hoewel een ketogeen dieet laag is in koolhydraten, is de rol van mangaan in het eiwitmetabolisme belangrijk voor de energieproductie en het behoud van een gezond metabolisme.
 5. Ondersteuning van de Glucosestofwisseling: Hoewel een ketogeen dieet gericht is op het verminderen van koolhydraatinname, kan mangaan helpen bij de regulering van de bloedsuikerspiegel, wat belangrijk is voor mensen die overstappen op een ketogeen dieet of die te maken hebben met insulineresistentie.

Het voordeel van van liposomale vitamine C ten opzichte van normale vitamine C ligt in de verbeterde opname en effectiviteit van deze vorm van vitamine C. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

 1. Gezondheid van de Huid: Biotine is essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Het speelt een rol in de vetzuren synthese, wat belangrijk is voor het behoud van een goede huidconditie. Een tekort aan biotine kan leiden tot huidproblemen zoals roodheid, droogheid, en jeuk.
 2. Haargroei en -sterkte: Biotine wordt vaak geassocieerd met verbeterde haargroei en helpt bij het versterken van het haar. Het is betrokken bij de productie van keratine, het eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van haar, huid en nagels. Door de keratineproductie te ondersteunen, kan biotine bijdragen aan sterkere, gezondere haren en kan het helpen haaruitval te verminderen.
 3. Nagelgezondheid: Naast huid en haar heeft biotine ook een positieve invloed op de nagelgezondheid. Het kan helpen bij het versterken van broze nagels, waardoor ze minder snel splijten of breken.
 4. Stofwisseling: Biotine speelt een cruciale rol in verschillende stofwisselingsprocessen. Het helpt bij het omzetten van voedsel in energie en ondersteunt de werking van enzymen die betrokken zijn bij het metabolisme van koolhydraten, vetten en eiwitten. Een gezond metabolisme is indirect van belang voor de gezondheid van de huid en het haar.
 1. Opgelost in Warme of Koude Dranken: Een van de meest voorkomende manieren om collageenpoeder te gebruiken is door het op te lossen in een drankje. Dit kan warme koffie of thee zijn, koude smoothies, sappen, of zelfs gewoon water. Het poeder lost meestal gemakkelijk op en heeft weinig tot geen smaak, waardoor het gemakkelijk te combineren is met diverse drankjes.
 2. Gemengd met Griekse Yoghurt : Je kunt collageenpoeder ook mengen met je ontbijt, zoals yoghurt. Dit is een eenvoudige manier om extra eiwitten en andere voedingsstoffen toe te voegen aan je maaltijd.
 3. Toegevoegd aan Soepen en Sauzen: Collageenpoeder kan worden toegevoegd aan soepen en sauzen. Omdat het hittebestendig is, verliest het niet zijn voedingswaarde bij het koken, waardoor het een goede toevoeging is aan warme gerechten.
 4. Gebruikt in Koolhydraatarme Bakrecepten: Je kunt collageenpoeder gebruiken in keto bakrecepten, zoals koolhydraatarm brood, muffins, pannenkoeken, of koekjes. Het voegt extra eiwitten toe zonder de smaak of textuur van het gebakken product te beïnvloeden.
 5. Ingezet als Proteïneboost in Sportdrankjes: Voor of na een workout kun je collageenpoeder toevoegen aan je sportdrankje om de spierherstel te ondersteunen en de proteïne-inname te verhogen.
 6. Toegevoegd aan Saladedressings of Dips: Je kunt collageenpoeder ook toevoegen aan zelfgemaakte saladedressings of dips voor een voedzame boost.

Je zult de effecten van Optimum Collageen al merken bij 1 schepje per dag. Maar je kunt ook meerdere doseringen nemen per dag om de voordelen van Optimum Collageen ten volste te benutten.

 1. Afvallen: Dit hangt af van je levensstijl. Als onderdeel van een gezond dieet en leefstijl, draagt collageenbij aan een gevoel van volheid. De tijd om resultaten te zien kan variëren en is sterk afhankelijk van andere factoren zoals dieet, lichaamsbeweging en algemene levensstijl.
 2. Vermindering in rimpels: Collageensupplementen kunnen helpen bij het verbeteren van de huidelasticiteit. Studies suggereren dat het ongeveer 4 tot 8 weken kan duren voordat verbeteringen in huidtextuur en rimpels zichtbaar zijn.
 3. Vermindering van gewrichtsklachten: Collageen kan de gezondheid van gewrichten ondersteunen. Gebruikers melden vaak verbeteringen binnen 4 tot 12 weken, maar dit kan variëren afhankelijk van de ernst van de klachten.
 4. Veerkrachtig haar: De effecten van collageen op haar kunnen onder meer het verbeteren van de haarsterkte en -dikte omvatten. Deze effecten kunnen na ongeveer 3 tot 6 maanden consistent gebruik zichtbaar zijn.
 5. Sterke nagels: Net als bij haar kan het enige tijd duren voordat de effecten op nagels zichtbaar zijn. Gebruikers merken vaak verbeteringen in nagelsterkte en -groei na ongeveer 4 tot 6 maanden.
 6. Meer energie: Dit is subjectief en kan variëren. Sommige mensen merken binnen een paar weken een verschil, terwijl het voor anderen langer kan duren. De vitamine C en andere voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een verbeterde algehele vitaliteit.