Hey Gezondheidsfanaat,

Dit is Dennis van Optimum Keto.

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je natuurlijk wil weten wie er achter dit bedrijf zit, hoe het bedrijf tot stand is gekomen en waarom je jouw hardverdiende euro’s uit zou geven bij Optimum Keto.

Dus laten we beginnen bij WIE ik ben.

Mijn reden om gezond te leven

Ik ben Dennis van Gerven. Een geboren en getogen Brabander die vanaf ongeveer zijn 25e levensjaar is veranderd van een Bourgondische in een gezonde Brabander.

Dat wil niet zeggen dat ik minder geniet van het leven, integendeel. Maar ik leef wel een stuk bewuster en ga zuiniger om met mijn lichaam.

Sinds ongeveer mijn 27e volg ik een koolhydraatarme eetwijze. Een keto dieet dus.

Om verschillende redenen.

Dit omdat er ik in mijn familie te maken hebt met dementie. Zo had mijn opa een ernstige van vorm van vasculaire dementie.

In de wetenschap zijn aanwijzingen dat overgewicht en overmatige suikerconsumptie in veel gevallen de oorzaak zijn van cognitieve aandoeningen.

Na stapels boeken en onderzoeken te hebben gelezen over de relatie tussen voeding, lifestyle en gezondheid wist ik…

Een koolhydraatarm, ketogeen dieet wordt mijn manier om op een gezonde manier oud te worden.

Het helpt me om meer energie te hebben, betere te focussen, sportief te presteren en om op gewicht te blijven zonder moeite.

Epigenetisch orthomoleculair therapeut

Naast de vele boeken en artikelen die ik heb gelezen, ben ik ook mezelf gaan bijscholen.

Onder deze bijscholing vallen diverse lezingen die ik heb bijgewoond van experts op het gebied van het keto dieet. Maar daarnaast ook een volwaardige opleiding tot epigenetisch orthomoleculair therapeut.

Deze opleiding heb ik in 2021 afgerond bij Ortho Health Foundation. Een interessante opleiding, maar ook wel érg gericht op het gebruik van supplementen.

In mijn optiek moeten supplementen een rol ter ondersteuning van een voedzaam dieet vervullen. De sleutel naar een goede gezondheid ligt in een dieet zonder troep en bewerkte voeding. Eventueel aangevuld met hoogwaardige supplementen.

Om mezelf nog meer te ontwikkelen en een beter inzicht te krijgen in het verstrekken van voedingsadviezen ben ik in 2021 ook begonnen aan een HBO-opleiding tot diëtist. Deze opleiding verwacht ik in 2025 af te ronden.

HOE OPTIMUM KETO IS ONTSTAAN

In 2018 zette het keto dieet voet aan land in Nederland. Het was een hype.

Destijds was ik begonnen als contentschrijver voor een bekend Nederlands supplementenmerk en ik was aangenomen om mensen te voorzien van informatie over een keto lifestyle.

Later werd ik ook gevraagd om de marketing rondom supplementen vorm te gaan geven. Ik werd het gezicht en het uithangbord van dit supplemenenmerk.

Maar langzamerhand begon er iets aan me te knagen..

Ik merkte dat ik steeds minder achter bepaalde producten stond en de manier van bedrijfsvoering stond me ook steeds meer tegen.

Het draaien van omzetten en het maken van winst bleek gaandeweg steeds meer de koers van mijn vorige werkgever te bepalen, terwijl ik juist ook mensen wil HELPEN

Ik werkte dus bij een bedrijf waar – ten behoeve van winst – werd gekozen voor:

  • Verouderde formules
  • Lage doseringen van effectieve stoffen
  • Goedkope synthetische grondstoffen
  • Prijsstijgingen en hoge productprijzen

Ik BESEFTE dat het anders kon en MOEST.

En daarom besloot ik om Optimum Keto te starten.

bij optimum keto staan we voor :

Optimum Keto is een initiatief van gediplomeerd orthomoleculair therapeut Dennis van Gerven. Fervent wandelaar, (kracht)sporter, hardloper.

Tevens een boekenwurm met een brede bibliotheek die reikt van biografieen, filosofie, voeding tot aan biologie, geschiedenis en psychologie.. Daarnaast ook diëtist in opleiding.