DE voordelen van c8 MCT-poeder TEN OPZICHTE VAN

Wat is MCT-poeder?

MCT staat voor Middellange Ketenvetzuren (Medium Chain Triglycerides). MCT’s worden vaak gewonnen uit kokosolie en zijn verkrijgbaar in vloeibare en poedervorm.

Photo Of Person Holding Coconut

MCT-poeder is vooral populair onder mensen die een ketogene of low-carb lifestyle volgen vanwege de snelle energieboost en de ondersteuning van de vetverbranding.

Waarom is C8 Poeder Superieur aan C8/C10 Poeder?

Er zijn verschillende soorten MCT’s, waarvan caprylzuur (C8) en caprinezuur (C10) het meest voorkomen in MCT-poeders. Hier zijn enkele redenen waarom C8 poeder als superieur wordt beschouwd ten opzichte van een mix van C8 en C10:

  1. Snellere Ketonenproductie:
    • C8 (caprylzuur) wordt sneller en efficiënter omgezet in ketonen dan C10 (caprinezuur).
  2. Betere Biologische Beschikbaarheid:
    • C8 heeft een hogere biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het beter door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt dan C10.
  3. Minder Spijsverteringsproblemen:
    • Sommige mensen ervaren spijsverteringsproblemen met C10, zoals een opgeblazen gevoel of diarree. C8 is doorgaans milder voor de spijsvertering en veroorzaakt minder vaak deze bijwerkingen8.
  4. Hogere Kwaliteit en Zuiverheid:
    • C8 poeder wordt vaak gezien als een hoger kwaliteit product omdat het meer geraffineerd is en een hogere concentratie van de meest effectieve MCT bevat. Dit resulteert in een zuiverder product met meer geconcentreerde voordelen9.

Samengevat…

C8 poeder biedt een betere biologische beschikbaarheid, mildere impact op de spijsvertering en hogere kwaliteit ten opzichte van C10 MCT poeder.

Voor iedereen die op zoek is naar een krachtige aanvulling op hun ketogene of low-carb lifestyle, is C8 MCT-poeder de ideale keuze.


Footnotes

  1. St-Onge, M. P., & Bosarge, A. (2008). “Weight-loss diet that includes consumption of medium-chain triacylglycerol oil leads to a greater rate of weight and fat mass loss than does olive oil”. The American Journal of Clinical Nutrition, 87(3), 621-626.
  2. Mumme, K., & Stonehouse, W. (2015). “Effects of medium-chain triglycerides on weight loss and body composition: a meta-analysis of randomized controlled trials”. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 115(2), 249-263.
  3. Cunnane, S. C., Courchesne-Loyer, A., St-Pierre, V., Vandenberghe, C., Pierotti, T., Fortier, M., … & Castellano, C. A. (2016). “Can ketones compensate for deteriorating brain glucose uptake during aging? Implications for the risk and treatment of Alzheimer’s disease”. Annals of the New York Academy of Sciences, 1367(1), 12-20.
  4. Marten, B., Pfeuffer, M., & Schrezenmeir, J. (2006). “Medium-chain triglycerides”. International Dairy Journal, 16(11), 1374-1382.
  5. Boden, G., Sargrad, K., Homko, C., Mozzoli, M., & Stein, T. P. (2005). “Effect of a low-carbohydrate diet on appetite, blood glucose levels, and insulin resistance in obese patients with type 2 diabetes”. Annals of Internal Medicine, 142(6), 403-411.
  6. Vandenberghe, C., St-Pierre, V., Fortier, M., Castellano, C. A., & Cunnane, S. C. (2020). “Medium chain triglycerides: an alternative energy source in Alzheimer’s disease”. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) – Molecular and Cell Biology of Lipids, 1865(11), 158749.
  7. Bach, A. C., & Babayan, V. K. (1982). “Medium-chain triglycerides: an update”. The American Journal of Clinical Nutrition, 36(5), 950-962.
  8. Kasai, M., Nosaka, N., Maki, H., Negishi, S., Aoyama, T., Nakamura, M., & Yamamoto, T. (2003). “Effect of dietary medium- and long-chain triacylglycerols (MLCT) on accumulation of body fat in healthy humans”. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, 12(2), 151-160.
  9. Van Wymelbeke, V., Himaya, A., Louis-Sylvestre, J., & Fantino, M. (1998). “Influence of medium-chain and long-chain triacylglycerols on the control of food intake in men”. The American Journal of Clinical Nutrition, 68(2), 226-234.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *