Met dit recept maak je een brood voor ongeveer 20 plakken.

ingrediËnten en benodigdheden:

  • 450 gram ongezouten gemengde noten (geen pinda’s)
  • 150 dadels
  • 6 eieren
  • Zout
  • Eventueel roomboter
  • Bakpapier

Als je het brood lager in koolhydraten wi hebben kun je er ook voor kiezen om de dadels niet te gebruiken in dit recept.

Bereidingswijze:

  1. Snijd 450 gram noten in stukken.
  2. Snijd de 150 gram dadels ook in kleine stukken. Sla deze stap over als je een koolhydraatarmer brood wil maken.
  3. Doe alles in een grote kom en meng met 6 eieren.
  4. Vergeet niet een theelepel zout erbij te doen. Doe het mengsel vervolgens in een bakvorm.
  5. Zet de oven in een voorverwarmde oven op 160 °C. Bedek na 30 minuten de bovenkant.
  6. Dunne plakken snijden en eventueel dik besmeren met roomboter.

Geschatte Macronutriënten per plak (1/20e van het notenbrood):

Let op: deze waarden zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de exacte ingrediënten die je gebruikt.

  • Calorieën: 202 kcal (zonder dadels 179 kcal)
  • Vet: 16 g (zonder dadels 15 g)
  • Eiwit: 9 g (zonder dadels 8 g)
  • Koolhydraten: 8 g (zonder dadels 3 g)

Dit recept afkomstig uit de cursus “Positieve aanpak dementie/hersenproblemen met behulp van voeding en beweging” van Parkinson-coach Geertje Boon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *