Met dit recept maak je een brood voor ongeveer 20 plakken.
ingrediËnten en benodigdheden:
- 450 gram ongezouten gemengde noten (geen pinda’s)
- 150 dadels
- 6 eieren
- Zout
- Eventueel roomboter
- Bakpapier
Als je het brood lager in koolhydraten wi hebben kun je er ook voor kiezen om de dadels niet te gebruiken in dit recept.
Bereidingswijze:
- Snijd 450 gram noten in stukken.
- Snijd de 150 gram dadels ook in kleine stukken. Sla deze stap over als je een koolhydraatarmer brood wil maken.
- Doe alles in een grote kom en meng met 6 eieren.
- Vergeet niet een theelepel zout erbij te doen. Doe het mengsel vervolgens in een bakvorm.
- Zet de oven in een voorverwarmde oven op 160 °C. Bedek na 30 minuten de bovenkant.
- Dunne plakken snijden en eventueel dik besmeren met roomboter.
Geschatte Macronutriënten per plak (1/20e van het notenbrood):
Let op: deze waarden zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van de exacte ingrediënten die je gebruikt.
- Calorieën: 202 kcal (zonder dadels 179 kcal)
- Vet: 16 g (zonder dadels 15 g)
- Eiwit: 9 g (zonder dadels 8 g)
- Koolhydraten: 8 g (zonder dadels 3 g)
Dit recept afkomstig uit de cursus “Positieve aanpak dementie/hersenproblemen met behulp van voeding en beweging” van Parkinson-coach Geertje Boon.